Profile Image

Dr. Onerca Paul

Medic Generalist

Plasturi silicon pentru cicatrici

Plasturi silicon pentru cicatrici – Tratamentul cicatricilor după o operație estetică

Cicatricile reprezintă reacția naturală a pielii noastre la leziuni, fie că sunt cauzate de răni sau de intervenții chirurgicale. Vindecarea cicatricilor poate fi afectată de mai mulți factori, cum ar fi starea pielii, profunzimea leziunilor tisulare și tratamentul cicatricilor. Doriți să vă faceți cicatricile mai puțin vizibile? Soluția este așa-numita metodă de vindecare cu ajutorul gelurilor sau plasturilor de silicon.

Aveți mare grijă de cicatrici

Țesutul cicatrizat necesită îngrijire pe termen lung. Cu cât începeți mai repede, cu atât mai bune sunt rezultatele. Înmuierea, hidratarea și terapia prin presiune sunt toate benefice pentru vindecarea cicatricilor. S-a dovedit că siliconul ajută la înmuierea și hidratarea cicatricilor. Aplicarea unui strat subțire pe cicatrice poate reduce imediat roșeața și mâncărimea. Ar trebui să începeți să observați îmbunătățiri semnificative după două săptămâni de tratament.

Tratați-vă cicatricile cheloide și hipertrofice cu silicon

Cicatricile au nevoie de suficientă umiditate și oxigen pentru a se vindeca. Siliconul încapsulează cicatricea și oferă hidratare și oxigen echilibrat. Deși rana este complet acoperită, siliconul îi permite să respire, eliberând în același timp excesul de umiditate. Pielea hidratată și oxigenată permite țesutului sănătos din jur să se îmbine mai bine cu țesutul cicatricial și ajută la înmuierea și aplatizarea cicatricei și la reducerea oricărei decolorări.

Cum să maximizați efectul siliconului

Indiferent dacă decideți să folosiți gelul siliconic pentru cicatrici sau plasturi silicon pentru cicatrici, este esențial să folosiți corect produsele cu silicon. Cum să obțineți cele mai bune rezultate posibile?

  • Utilizați produsele pe termen lung (8-16 săptămâni)
  • Spălați regulat rana și foliile
  • Folosiți produsele pe cicatrici vindecate

Plasturii cu silicon sunt netoxici, siguri și ușor de aplicat pe pielea normală, sensibilă și a copiilor.

Cum se aplică corect produsele pentru tratarea cicatricilor?

Aplicarea atât a gelului de silicon pentru cicatrici, cât și a foliilor de silicon pentru cicatrici este ușoară. Cu toate acestea, există câțiva pași care trebuie urmați pentru a maximiza efectul siliconului și pentru a vă asigura că produsele funcționează eficient.

  • lăsați întotdeauna gelul siliconic să se usuce după aplicare
  • aplicați întotdeauna plasturii siliconici pe pielea uscată pentru a asigura o mai bună aderență și pentru a promova o mai bună vindecare a cicatricilor

Pentru mai multe informații despre tratamentul cicatricilor după o intervenție chirurgicală, vizitați site-ul Plasturi silicon – Tratamente cicatrici si cheloizi (facebodylips.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *