Profile Image

Dr. Onerca Paul

Medic Generalist

Retinol

Secretele retinolului

Dacă de fiecare dată când cauți un nou cosmetic ai impresia că lista de ingrediente e într-o altă limbă, suntem aici să te ajutăm.

Astăzi vrem să vă vorbim despre un atu pe care ar trebui să-l cunoașteți în profunzime pentru că este timpul ca acesta să devină parte din rutina voastră de frumusețe.

Vă prezentăm retinolul, sau vitamina A, care aparține familiei retinoizilor. Dar ce are acest ingredient atât de reușit încât să îșicâștige un loc pe raftul din baie? Ei bine, este super eficient când vine vorba de îmbunătățirea stării pielii tale și de întinerirea acesteia.

Cel mai curios este că atunci când a apărut pe piață, a fost un tratament împotriva acneei . Pe măsură ce a trecut timpul, s-a observat îmbunătățirea aspectului coșurilor si imbunătățirea aspectului pielii, ridurile au scăzut, iar utilizarea sa a fost extinsă pentru a inversa daunele cauzate de fotoîmbătrânire.

Efectele incredibile ale retinolului

Crema de protecție solară poate fi excelentă atunci când vine vorba de menținerea pielii tinere și sănătoase. Faptul ca acționează ca un filtru între soare și celulele noastre, reușește să prevină îmbătrânirea prematură a acestora.

La nivel vizual, reduce liniile de expresie și ridurile profunde, dar îmbunătățește și aspectul porilor, unifică tonusul, reduce petele întunecate și oferă luminozitate.

Îmbunătățește sinteza de colagen și elastină, îmbunătățind fermitatea și elasticitatea pielii. Vei iubi textura pielii tale si cât de mătăsoasă va fi. Și, de asemenea, îmbunătățește acneea.

Cum funcționează retinolul

Retinolul accelerează turnover-ul celular, adică stimulează creșterea celulară din straturile interioare ale epidermei. Și astfel va atenua ridurile.

Dar îmbunătățește și aspectul porilor. Pielea ta va fi netedă și va arăta întinerită.

Deoarece stimulează formarea de elastină, acid hialuronic și colagen, rezultă o piele mai fermă și mai elastică.

Scade activitatea melanocitelor , care sunt celulele care produc melanina. Acest pigment este cel care formează petele. Rezultat? Un ton unificat și o piele luminoasă.

Puterea sa antioxidantă va fi o fantezie pentru pielea ta. Protejați-vă celulele de radicalii liberi cu ajutorul retinolului. În final, retinolul reduce secreția sebacee, motiv pentru care este atât de eficient pentru pielea predispusa la acnee.

Și acum, cum trebuie să-l folosești?

Deoarece acționează asupra ridurilor, sfatul nostru este să așteptați până la vârsta de 30 de ani pentru a începe relația voastră cu acesta.

Este folosit ca tratament de nopate. Motivul pentru a-l folosi ca tratament de noapte este că poate lăsa pielea foarte sensibilă a doua zi.

După ce funcționează noaptea, când te trezești este timpul să-ți cureți fața, să aplici un cosmetic hidratant și să completezi cu protecție solară.

Înainte de a-l încerca, trebuie să vă spunem că este un tratament progresiv.

Sfatul nostru este să începeți să îl aplicați o dată la două nopți (sau chiar zilnic, odată ce vă obișnuiți). Această perioadă de adaptare la retinol este deosebit de importantă dacă pielea ta este sensibilă.

Sursa articol:

https://grestetica.ro/blog/actiunea-minune-a-retinolului-asupra-pielii/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *